VAIPPALAINAAMON SÄÄNNÖT


Vaippalainaamoa ylläpitää Kestovaippayhdistys ry:n Lappi / Rovaniemen alue. Vaippalainaamon tarkoituksena on lainata kestovaippoja niistä kiinnostuneille kokeilua varten. Lainaamossa on S-, M- ja L-kokoiset vaippapaketit, joita saa lainata maanantaista seuraavan viikon perjantaihin (12 vrk).
Lainasta peritään etukäteen 5 € maksu (Kestovaippayhdistyksen ja MLL:n jäseniltä 4 €, jäsenkortti esitettävä vaippoja noudettaessa).  Laina-aikaa on  mahdollisuus jatkaa 2 euroa / viikko, jos paketille ei ole varauksia.
Maksuilla rahoitetaan uusia vaippoja ja vaippalainaamon muita tarvikkeita kuluneiden tilalle.
Lainausmaksun lisäksi lainaaja maksaa 10 €:n pantin, jonka saa takaisin palauttaessaan vaipat sovitusti ja kunnossa.
Ylimääräisistä lainapäivistä, joista ei ole etukäteen sovittu, peritään 2 €/päivä sakkomaksu.

VAIPPOJEN PESUOHJE

Käytettyjä vaippoja voi säilyttää esim. muoviämpärissä tai kangaspussissa kuivana tai liottaa vedessä, johon on lisätty tilkka etikkaa. Kosteussuojattuna vaippoja ( taskut, aiot ja pul-kuoret ) ei tule säilyttää etikkavedessä, koska etikka voi vahingoittaa kankaan kosteussuojaa.

Kiinteät jätteet voi vaipasta huuhdella wc:hen käsisuihkun avulla ennen säilytysastiaan siirtämistä.Mahdolliset tahrat voi poistaa sappisaippualla.

Lainatut vaipat (paitsi villaiset) tulee pestä pesuohjeen mukaan 60 asteessa pesuaineella, joka ei sisällä saippuaa yli 5%, eikä valkaisuaineita.
Vaipat voi hyvin pestä muun vaalean pyykin joukossa. Pesuaineeksi suosittelemme mm. Daily sensitive, Erisan neste, pesupähkinät, LV (kirjopyykki), Ariel Color neste, Ecover delicate ( neste ) , Eldorado Sensitive Color tai X-tra Color. Huuhteluaine heikentää vaippojen imukykyä, joten sitä ei vaippojen pesussa saa käyttää. Kestovaippainfon pesuainetietokannasta ( www.kestovaippainfo.fi/tietokannat/) voit tarkistaa pesuaineiden soveltuvuuden vaippapyykille.

Normaalikäytössä villavaippahousujen puhdistamiseen riittää tuulettaminen. Mahdolliset tahrat kannattaa huuhtoa heti.
Tarpeen tullen villahousut pestään villanpesuaineella 30 asteessa mieluiten käsin. Mahdollisesta lanoliinikäsittelystä huolehtii lainaamon vastuuhenkilö.

Tarralliset vaipat pestään tarrat kiinni. Osa vaipoista (sisävaipat, imut ja harsot) kestävät kyllä rumpukuivauksen, mutta se on lainaamon vaipoilla kiellettyä, jotta vaipat säilyvät hyväkuntoisina mahdollisimman monelle lainaajalle. Kosteussulullisia vaippoja (all-in-one, taskuvaipat ja keinokuituiset vaippakuoret) ei saa koskaan laittaa kuivausrumpuun, sillä niiden kosteussuoja vaurioituu kuivausrummun kuumuudessa.

VAIPPOJEN VAHINGOITTUMINEN JA TAKAISINPERINTÄ

Lainaajan on korvattava vaippa, mikäli se on rikkoontunut lainaajasta johtuvasta syystä. Jos lainaaja jättää vaipat palauttamatta, on hän velvollinen maksamaan vaippojen uusarvohinnan.

KESTOVAIPPAILUN ALKUUN

Kun kokeilet erilaisia kestovaippoja, löydät parhaiten sopivat vaihtoehdot. Onneksi kestovaippojen valikoima on laaja, jolloin mieluisten vaippojen
löytyminen on mahdollista. Mikäli vaipan imukyky itsessään ei tunnu riittävältä, käytä vaipan kanssa lisäimua.
Tytöillä imua voi lisätä vaipan keskiosaan, pojilla taas etuosaan. Älä lannistu, jos jokin vaippa ei toimi teillä, jokin toinen voi olla parempi vaihtoehto. Voit kääntyä lainaamon vastuuhenkilön tai alueen vaippatukihenkilön puoleen, mikäli tarvitset apua ja neuvoja tai sinulla herää kysymyksiä. Antoisia kokeiluhetkiä!


VAIPAT

Kestovaippalainaamo saa vaipat joko lahjoituksella tai hankkii vaippoja vuokraustuotoilla. Vaipat ja imut ovat joko "merkkivaippoja " tai  tsi-vaippoja. Merkkivaipat ovat hankintahetkellä  ko. yrityksen tai valmistajan myyntivalikoimassa olevia vaippoja. Tsi-vaipat ovat yksityishenkilöiden itse ompelemia vaippoja ja tästä syystä niiden malli vaihtelee. ( Tsi = tee-se-itse ). Lahjoitusvaipat ja - tarvikkeet  ovat joko uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä.

Lainaamossa on myös vaippoja, joita on korjattu. Nämä vaipat eivät välttämättä enää korjauksen jälkeen vastaa täysin myynnissä olevia ko. vaippamerkin vaippoja. Korjattuihin vaippoihin on merkitty kirjain K vaipan merkin taakse. Vaippojen korjaus ei haittaa tai estä kyseisten vaippojen käyttöä. Vaipat ovat käyttötuotteita siinä missä esim. vaatteetkin ja siitä syystä pitkän käytön jälkeen saattavat joskus tarvita korjausta. Useimmiten korjaukset ovat esim. kuminauhojen vaihtoa tai sauman ratkeamisen korjausta. Käyttökelvottomia vaippoja ei vaippalainaamon pakkauksissa ole.

 

YHTEYSHENKILÖ JA YHTEYSTIEDOT

Lainaamo toimii vastuuhenkilön kotoa käsin. Lainaaja voi sopia vaippapaketin varaamisesta, noutamisesta ja palauttamisesta vastuuhenkilön kanssa.

Kun teet varauksen, niin muista vahvistaa tarkka noutoaika viimeistään lainaa edeltävänä perjantaina!
Ellet vahvista lainaasi, lainavuoro siirtyy seuraavalle jonossa olevalle.
Jos haluat perua lainasi, muista tehdä se hyvissä ajoin, eli viimeistään lainaa edeltävänä perjantaina, muuten olet velvollinen maksamaan lainasumman (5 €)!

Kaikissa lainaamon toimintaan ja vaippojen lainaamiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä vastuuhenkilöön:

Mirva Mattila
Vaippalainaamo

puh. 040 810 6881

email. [email protected]